stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Acqua alta

6.77/10 #9879
19 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Daria Schmitt
Tekeningen Daria Schmitt
Uitgever(s) Casterman
Jaar 2010
Pagina's 72
ISBN 9789030363750
Barcode 9789030363750
Kaft Hardcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Dit eerste boek, reeds lang gedroomd en vurig gewenst, is het eindresultaat an meerdere pogingen, van meerdere lagen waaraan keer op keer opnieuw werd begonnen. Dat is ongetwijfeld wat Acqua zo bijzonder maakt.

Al van af het begin ben ik de bevoorrechte getuige van dit onderzoek gewest. Ik zag hoe Daria Schmitt haar verhaal in de loop der maanden verkende. Ik zag hoe de wereld die ze al zo lang voor zich zag, langzaam maar zeker zijn definitieve vorm kreeg in de stirp.

Een ontstaansgeschiedenis die te vergelijken is met deze beweeglijke en onvoorspelbare stad. Een werkproces van vele jaren, rechtstreeks in kleur, om de sfeer en het licht weer te geven die zo bepalend zijn voor deze wereld en deze personages.

Zoals bij lezing zal blijken bezit Daria Schmitt een persoonlijk universum, dat zij bezig is te ontdekken en dat, hoop ik, nog voortdurend zal worden verfijnd, los van alle modes en invloeden.

Fran├žois Schuiten

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst