stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

6.00/10
2 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Geert De Sutter
Tekeningen Wim Swerts Vanas
Kleuren Luc Van Asten
Redactie Pieter Judo Robert Nolens
Uitgever(s) Valentinus-strip
Jaar 2010
Pagina's 32
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

"Op 27 juni 1854 komt de jonge pater Valentinus met de trein aan in Hasselt. Van het gloednieuw station wordt hij met paard en kar naar het klooster van de minderbroeders in het centrum van de stad gereden.
Hier zal hij in de Kapelstraat verblijven naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar vanaf de 14de eeuw het wonderbeeld van de Virga Jesse wordt vereerd..."


In dit stripverhaal volgen we het leven en werk van pater Valentinus. Deze eenvoudige, opgewekte, altijd luisterende en helpende minderbroeder maakt een diepe indruk op de bewoners van Hasselt en omgeving. Daarom wordt hij al tijdens zijn leven "het heilig paterke" genoemd. Ook vandaag leeft hij, meer dan ooit, verder onder de mensen.

Opmerking uitgave

uitgave van de minderbroeders van Hasselt en het rot 't Dorp (Dorpsstraat en Minderbroedersstraat) naar aanleiding van de Virga Jesse feesten 2010

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst