stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

8.04/10 #1109
24 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

INT 2 Intégrale
Scenario Patrick Cothias
Tekeningen André Juillard
Uitgever(s) Glénat
Jaar 1990
Pagina's 48
ISBN 9069690594
Barcode 9789069690599
Kaft Hardcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

14 mei 1610, de koets van koning Hendrik de vierde slaat een nauw straatje van Parijs in, de rue de la Ferronnerie. Een neus van een kerel, in het groen gekleed, gaat op een steen staan, springt op de treeplank en steekt de koning driemaal met een dolk in de borst... Het volk omsingelt de moordenaar en de soldaten storten zich op hem, hellebaarden in de hand. Hij wordt bijna ter plekke verscheurd.
De koning wordt snel naar het paleis teruggebracht. Een golf bloed loopt uit zijn mond. Alles is voorbij. Om 4 uur in de middag bereikt het bericht van de dood van de koning de jonge kroonprins. Het kind wordt naar het Louvre gebracht. Maar wat weet je als kind van negen van de dood?
André Juillard bewijst met "Arno, "Het Rode Masker" en "De zeven levens van de sperwer" dat hij onbetwist de beste tekenaar van de historische strips is.
Zijn samenwerking met Patrick Cothias zorgt ervoor dat zijn tekeningen nog beter uitkomen.
Patrick Cothias won niet voor niets een prijs voor het beste album van de jeugd in Angoulême. Door zijn samenwerking met tekenaars als Juillard, Adamov, Sternis en Marcelé werd hij een van de meest bekende tekstschrijvers.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst