7.24/10 #7414
17 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

INT 1 Integraal
Scenario Jean-Claude Servais
Tekeningen Jean-Claude Servais
Kleuren Raives
Uitgever(s) Dupuis
CollectieVrije Vlucht
Jaar2005
Pagina's64
ISBN9031427462
Barcode9789031427468
KaftHardcover
 Kleur
TaalNederlands

Covertekst

"Ik heb Goudhaantje wel gezien, daarstraks. Ik was in zijn hut, in de eikenboom. Er hingen veel nestkastjes. Die had je moeten zien! Er woonden vogels in. De wijfjes waren de eieren aan het uitbroeden en de mannetje vlogen met eten heen en weer. Ik heb ze kunnen observeren. Cool, hoor! En de man is zo zacht. Zo'n vogelliefhebber kan geen moordenaar zijn. Dat geloof ik niet. Ik weet zeker dat hij onschuldig veroordeeld is..."

Blaise Van Hoppen - Goudhaantje - is in de ogen van de inwonders de 'moordenaar', de 'ander', de 'vreemdeling'. De man die in bomen leeft en met vogels praat. Alleen Camille denkt niet zo over Blaise. Net als hij is ze gepassioneerd door zwaluwen, mezen en roodbostjes. Zo groeit een hechte band tussen het meisje en de paria en die scheurt in het dorp oude wonden open.
Hoewel Jean-Claude Servais in dit tweede en laatste deel van Een moordenaar die met vogels praat het laffe gedrag van sommige mensen aanklaagt, blijft dit album een prachtig verhaal over liefde voor de natuur... en voor het leven.

Opmerking inhoud

Bevat 16 paginas dossier

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst