stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

8.15/10 #884
23 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

INT 2 Intégrale
Scenario Patrick Cothias
Tekeningen André Juillard
Uitgever(s) Glénat
Jaar 1987
Pagina's 48
ISBN 9069690403
Barcode 9789069690407
Kaft Hardcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

7 sperwers cirkelen boven ons bestaan, geleid door het overbiddelijke noodlot. Op theatrale wijze tonen ze de ontstellende gevolgen van liefde en dood, van die uitspatting van menselijkheid die de mens tot dwaasheden brengt...
Dwaasheid va hertog Thibaud de Bruantfou, die een vermeende sperwer ontmaskert en laat terechtstellen.
Hekserij van die rare zigeunerin die korporaal Bram Grandpin een onthutsende toekomst voorspelt.
Onverbiddelijke intriges aan het hof die allen slechts een doel hebben : de dood van Hendrik IV.
"De meiboom", het derde deel in de "Sperwer"-cyclus, biedt ons een kleurrijk en wreed beeld van deze historische periode die overschaduwd werd door de gruwelen van een burgeroorlog.
Met "Arno", op scenario van Jacques Martin, "Roodmasker" en "De 7 levens van de sperwer" heeft André Juillard zich ontegensprekelijk opgewerkt tot de leader van het historisch beeldverhaal. Zijn bijzonder elegante pennetrekken en de perfektie van zijn tekewerk komen in al hun zuiverheid tot uiting in de werken die hij met Cothias maakt.
Patrick Cothias, die de prijs voor het beste kinderboek in 1984 te Angouleme wegkaapte, is door zijn samenwerking met o.m. Sternis, Taffin of Adamov, een van de meest gegeerde scenaristen van het ogenblik. Met "De 7levens van de sperwer" bewijst hij een hedendaagse schepper van legenden te zijn.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst