stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

De blanke lama

8.04/10 #1342
18 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Alexandro Jodorowsky
Tekeningen Georges Bess
Kleuren Georges Bess
Uitgever(s) Arboris
Jaar 1994
Pagina's 56
ISBN 9034325008
Barcode 9789034325006
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Tibet, het begin van deze eeuw, Mipam, de grote Lama, voorziet dat zijn land over enkele jaren aan grote bedreigingen bloot zal komen te staan. Om aan deze moeilijkheden het hoofd te bieden, besluit hij tr reïncarneren in een jong, sterk lichaam. Het toeval wil dat dit het lichaam is van de jonge blanke Gabriel Marpa, die na zijn geboorte door Tibetaanse pleegouders is opgevoed.
Als Gabriel opgroeid krijgt hij een ingrijpende opleiding, eerst thuis en later in een klooster. Zijn pleegouders worden intussen stelselmatig vernederd en door de gedegenereerde Gyalpo. Als Gabriel terugkeert, nu in het bezit van een groot deel van de krachten van de lama, ziet zijn pleegmoeder een kans om eindelijk wraak te nemen, maar zij zet daarmee Gabriel voor een groot gewetensconflict, dat hij uiteindelijk alleen maar kan oplossen door weg te vluchten. Hij wordt halfdood gevonden door de yeti, die hem verpleegt zoals hij dat al eeuwen lang met andere Lama's gedaan heeft...

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst