stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Gemma Bovery

8.50/10
4 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Posy Simmonds
Tekeningen Posy Simmonds
Vertaling Pieter van Oudheusden
Uitgever(s) De Harmonie
Jaar 2005
Pagina's 108
ISBN 9061696992
Kaft Hardcover
  Zwart/wit
Taal Nederlands

Covertekst

Gemma en haar man Charlie Bovery verhuizen van Londen naar Normandi?. Al snel verliest Normandi? zijn aantrekkingskracht en begint Gemma zich danig te vervelen. Ze denkt te veel aan Patrick, haar ex-minnaar, en wordt bovendien verliefd op een Fransman.
Haar huwelijk blijkt een mislukking.
Raymond Joubert, de dorpsbakker, leest Gemma's dagboeken en probeert haar leven te ontraadselen. Gaandeweg blijkt dat Joubert een allerminst onschuldige rol heeft gespeeld.

Posy Simmonds geniet vooral bekendheid als striptekenaar, maar ze heeft ook een aantal prentenboeken op haar naam staan, waaronder Fred, Rozemarijn en het onlangs verschenen De kat van de bakker.
Al vanaf het begin van de jaren zeventig tekent Simmonds voor The Guardian. Gemma Bovery, dat oorspronkelijk als groots opgezette strip van honderd afleveringen in deze Engelse krant verscheen, is een moderne variant op Gustave Flauberts klassieke meesterwerk Madame Bovary.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst