stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

6.83/10
9 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Patrick Cothias
Tekeningen Bernard Dufossé
Kleuren Bernard Dufossé
Uitgever(s) Arboris
Jaar 1999
Pagina's 48
ISBN 9034328546
Barcode 9789034328540
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Aan het eind van de zesde eeuw besteedde bisschop Gregorius van Tours een paar jaar van zijn leven aan het in dikke kronieken vastleggen van de geschiedenis van zijn tijd. Het was tegelijk de geschiedenis van de Franken, het volk dat na de instorting van het Romeinse rijk Noord-Frankrijk, België, een groot deel van Nederland en een deel van Duitsland wist te veroveren.
Koning Chlotarius en zijn zonen Sigebert, Chramne, Guntramnus, Charibert en Chilperik waren weliswaar bekeerd tot het Christelijke gelooi, maar aan hun levenswandel was dat niet te zien. Gregorius van Tours gaat dan ook uitvoerig in op de wreedheden, losbandigheden en zedenloosheid van de Franken, ongetwijfeld tot genoegen van de lezers van zijn kroniek... en veertien eeuwen later van de lezers van deze door Cothias en Dufossé gemaakte stripbewerking van de geschiedenis van de Franken.
Dit eerste deel speelt in de jaren rond 560, toen koning Chlotarius de touwtjes nog stevig in handen had en met ijzeren hand optrad als zijn bevelen niet gehoorzaamd werden... zelfs als het zijn eigen zoons betrof!

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst