stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Yoko Tsuno

7.56/10 #796
1457 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen worden meegerekend voor de score van de reeks

Weetjes en fouten

Hoe uitgebreid Leloup zich ook documenteerde om een stadje als Rothenburg te tekenen (zoals perfect uit de doeken gedaan wordt in het tweede deel van de integrale reeks 'Duitse avonturen') toch laat hij zich wel eens op een fout betrappen. Op plaat 11 van 'Op de grens van het leven' krijgt een lopende Yoko steken in haar zij. "Mijn milt" denkt ze, maar ze grijpt naar haar rechterkant. Daar zit de lever, de milt zit links.

Strip(s): 7 De grens van het leven
Geplaatst door op 25/11/2017
In 1999 verscheen de roman "De parel van de dageraad", het eerste avontuur van Yoko Tsuno. Het was een hardcover editie met 120 pagina's en ISBN 9030383062, dit ter gelegenheid van Yoko's twintigste verjaardag. Het is een tekstverhaal met illustraties, geen strip.
Afbeelding weetje
Geplaatst door op 22/10/2016
Als notoire perfectionisten zoals Roger Leloup fouten maken, is de verbazing des te groter. We moeten dat dus dubbelchecken en jij zal ons helpen. Tel je met ons mee? Neem er pagina 25, prent 6, bij van het album en let op de opgestoken rechterhand van Paul. Hoeveel vingers heeft hij? Van onder geteld: 1. pinkje, 2. ringvinger, 3. middelvinger, 4. wijsvinger, 5. tiens, nóg een wijsvinger en 6. de duim. Oeps! Opgemerkt door Jim Ratzenberger

Strip(s): 14 De bliksem van Wodan
Afbeelding weetje
Geplaatst door op 13/10/2011
In de eerste pagina’s heet saaie piet en regisseur Ben Beeld nog gewoon Ben. Op pagina 12 en na de eerste ontmoeting met de Vineanen heet Ben plots Max. Hoewel deze vertalingsblunder al zo oud is als de straat en al door vele mensen opgemerkt, verwacht je toch dat het bij een latere herdruk wordt aangepast. Maar nee hoor, alle herdrukken sinds 1972 bevatten nog elke keer dezelfde fout. Opgemerkt door Surya van Lierde

Strip(s): 1 Trio in het onbekende
Afbeelding weetje
Geplaatst door op 15/09/2010
Een weetje of fout toevoegen