stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

De muizen van Leningrad

7.79/10
7 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Jean-Claude Van Rijckeghem
Tekeningen Thomas Du Caju
Uitgever(s) Dupuis
Jaar 2019
Pagina's 48
ISBN 9789031437474
Barcode 9789031437474
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Januari 1964. Een concert in de Opera van Leningrad wordt bruusk onderbroken door geweerschoten. Een ex-dwangarbeideruit de goelag wordt opgepakt.
Op het commissariaat vertelt de mysterieuze man zijn verhaal, dat begint tijdens de eerste zomerdagen van 1941. Maxim, de zoon van een commissaris van de communistische partij, Pyotr, de zoon van een schrijverskoppel, Grygori, de zoon van een gesneuvelde gevechtspiloot, en Anka, de dochter van een begenadigde violist, vormen samen een hechte vriendengroep. Tijdens de vakantie gaan de jongeren samen op kamp, maar de nazi's rukken op dat moment steeds verder op.
Het kamp valt in handen van de Duitsers. De trein waarmee de vrienden hopen te ontsnappen, wordt volledig vernield door Duitse bommenwerpers. Ze staan er alleen voor. Vanuit vijandelijk gebied moeten ze de weg terugvinden naar Leningrad. Hun vriendschap wordt meer dan ooit op de proef gesteld...

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst