stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

7.17/10 #1781
600 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen worden meegerekend voor de score van de reeks

Weetjes en fouten

Op pagina 25, plaatje 4 staat Potige Smurf voor de droommachine te dansen, maar volgens de tekst van de andere smurfen is het de Verlegen Smurf.

Strip(s): 38 De droommachine
Geplaatst door HB Potlood op 24/08/2019
In het eerste verhaal van 8 pagina's, 'Baby-Smurf wil een beer' is pagina 5 vóór pagina 4 afgedrukt, compleet met nummeraanduiding rechts onder in de hoek.

Strip(s): 16 Baby-smurf wil een beer
Geplaatst door HB Potlood op 06/08/2015
Wie beweert dat de smurfen lieverds zijn, die elkaar geen strobreed in de weg leggen, heeft het totaal verkeerd en moet dringend eens de serie herlezen. In wezen zijn het baarlijke satanskinderen die elkaar het bloed vanonder de nagels pesten (gesteld dat ze nagels hebben). De Olympische Spelen met het waanidee ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’? Forget it, de smurfjes willen vooral winnen. Als team Rood op plaat 23 daarvoor de estafettestok van team Geel met lijm moet insmeren terwijl team Geel de rode estafettestok in de bruine zeep doopt, dan is dat vooral om de ander te zien verliezen dat het geen naam heeft. Op plaat 24 gebeurt dan een foutje: team Rood geeft de stok door, maar die blijft kleven en de stok glipt telkens uit de handjes van team Geel. Dat moest dus net andersom. De situatie wordt rechtgetrokken in het laatste prentje waar het rode stokje dan toch het glibberige stokje blijkt te zijn en het gele het kleverige. Hoe dan ook, outsider Groen walst de competitie plat en loopt over de finish. Goed zo, profiteer maar van de valsheid van je mededingers, team Groen. Nice way to win! Heel sportief… Opgemerkt door Jim Ratzenberger

Strip(s): 11 De Olympische Smurfen
Afbeelding weetje
Geplaatst door Iyo74 op 19/09/2010
Een weetje of fout toevoegen